Chisinau. Decizia privind refrendumul, pana la prima sedinta a Parlamentului

, ,
 

Vlad FilatPremierul Republicii Moldova, Vlad Filat, susţine că decizia finală de a organiza refrendum sau alegerii prezidenţiale va fi luată de AIE până la prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară.
Această afirmaţie a fost făcută de premier la solictarea presei de a comenta afirmaţiile liderului socialiştilor, Igor Dodon, care a spus că mai oferă un răgaz AIE. Dodon a mai spus că este pregătit să negocieze pentru alegerea unui preşedinte de ţară apartinic.
De asemenea Vlad Filat a spus că PCRM s-a transformat dintr-un partid serios în unul de scandal, iar deputaţii comunişti dacă au vrut să asiste la şedinţa Executivului trebuiau să vină la timp şi să nu întârzie. El a mai afirmat că aceia ce doresc ca, în R. Moldova, să fie tensiuni, să îşi asume aceste rezultatele.
AIE a anunţat că va organiza un referendum constituţional la care va pune în discuţie simplificarea procedurii de alegere a preşedintelui, avându-se în vedere inclusiv reducerea pragului electoral care în prezent este de 3/5 din voturile deputaţilor.
Partidul Liberal şi-a prezentat propuenerile de modificarea a Legii Supreme. Liberalii propun ca preşedintele ţării să fie ales cu 51 de voturi şi nu cu 61 cum este în prezent. De asemenea PL cere micşorarea vârstei pentru candidaţii la preşedenţie de la 40 la 35 de ani.
De asemenea, reprezentanţi PLDM au prezentat experţilor alianţei viziunea partidului privind modificarea Constituţiei, a anunţat liderul fracţiunii liberal democraţilor Valeriu Streleţ.
Anterior liderul PLDM Vlad Filat a spus că în urma modificării Constituţiei îşi doreşte o reformă reală în toate domeniile.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *