Chisinau. Ce conditii pune PL pentru alegerea presedintelui

, ,
 

Partidul Liberal nu va vota preşedintele Republicii Moldova până acesta va semna un document politic prin care se va angaja să nu demită niciun ministru numit de liberali, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, liderul PL Mihai Ghimpu.
Potrivit lui Ghimpu, pentru a obţine susţinerea liberalilor, viitorul preşedinte se va angaja să nu demită niciun ministru numit de PL, dacă candidatura acestuia va fi înaintată doar de prim-ministru, fără acordul fracţiunii PL. “Nu este vorba de un document juridic, ci de unul politic “, a opinat Ghimpu. Preşedintele liberalilor a afirmat că ceilalţi doi lideri au discutat candidaturile pentru preşedinţie pe la spatele PL. “Dacă vrei să fie ales preşedintele, vii cu un candidat ca liberalii să nu poată să nu-l voteze. Veronica Bacalu poate să rămână candidat numai atunci când vine să se întâlnească cu noi, cum a venit Ion Ababii”, a spus liberalul.
”Alexandru Tănase ar fi cea mai potrivită candidatură, dar cine-l acceptă?”, a mai declarat liderul liberal Mihai Ghimpu la Pro TV Chişinău. În lista cu potenţiali candidaţi a liberalilor ar mai fi fostul ministru al Culturii, Ion Ungureanu, fostul preşedinte al Parlamentului, Alexandru Moşanu, deputatul român de origine basarabeană Tudor Panţâru.
În acelaşi timp, Ghimpu este de părerea că niciuna dintre aceste candidaturi nu ar fi acceptate de PLDM şi PD, şi cu atât mai mult de “neafiliaţi”, astfel îi numeşte el pe deputaţii din grupul Dodon. El a spus că persoanele propuse de Partidul Liberal nu vor fi acceptate la preşedinţie pentru că acestea au făcut parte din mişcarea de eliberare naţională fondată încă în 1988, din Frontul Popular. “Pentru că noi suntem alţii”, a precizat Ghimpu.
Luni seara, lideri AIE au anunţat că, până miercuri, Parlamentul ar putea stabili data algerilor prezidenţiale. Liberalii susţin că rămân pe poziţii şi nu vor vota data alegerilor până când nu va fi identificat un candidat care să fie susţinut de 62 de voturi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *