Chisinau: Andrei Neguta, consilier la Mitropolia Moldovei

, ,
 

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova Andrei Neguţa, rechemat din cauza unor declaraţii scandaloase în presa rusă în legătură cu situaţia din Transnitria, a fost numit consilier la Mitropolia Moldovei.
Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei ruse, l-a numit pe Andrei Neguţa în funcţia de consilier în cadrul Departamentului mitropolitan relaţii externe, fiind abilitat să colaboreze cu corpul diplomatic acreditat în Rusia şi ţările din Comunitatea Statelor Independente. Mitropolitul Moldovei Vladimir i-a acordat recent lui Neguţa ordinul “Cuv. Paisie Velicikovski”, pentru “eforturile depuse în calitatea sa de diplomat, dar şi pentru susţinerea diverselor activităţi ale Bisericii”.
Guvernul de la Chişinău l-a rechemat la sfârşitul lunii aprilie în ţară pe ambasadorul Andrei Neguţa, după ce acesta a declarat într-un interviu publicat de Itar-Tass că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din Transnistria ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât şi întreaga regiune. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a calificat poziţiile exprimate în interviu drept “regretabile.”
Chişinăul nu a numit încă un alt ambasador în Federaţia Rusă, dar au fost vehiculate mai multe nume, inclusiv al ministrului-adjunct al afacerilor externe Andrei Popov şi al deputatuui Chiril Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *