Chisinau: Ambasada Rusiei, pichetata de tinerii din PL

, ,
 

Tinerii liberali au pichetat luni Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova în contextul comemorării a 200 de ani de ocupaţie.
Îmbrăcaţi în tricouri albe, cu inscripţia “1812 ocupaţie”, tinerii au format un lanţ viu în faţa Ambasadei, afişând două bannere imense cu inscripţia „Rusia – recunoaşte ocupaţia!”, „1812 – 200 de ani de ocupaţie”. Tinerii liberali au fluturat baloane de culoare neagră, simbol al calvarului ocupaţiei. Totodată, tinerii au organizat şi o expoziţie de fotografii de epocă în care este evocată perioada de ocupaţie a Basarabiei de Rusia Ţaristă şi consecinţele ocupaţiei.
Preşedintele Tineretului Liberal Ion Cebanu, prezent la eveniment, a menţionat că 1812 este anul în care ţara lui Ştefan a fost ruptă în două, iar consecinţele acestei agresiuni sunt resimţite şi în prezent. Vicepreşedintele PL, Anatol Petrencu, profesor universitar, a declarat, fiind solicitat de reprezentanţii mass-media, că “eliberatorul”, venit în 1812, trebuie să plece acasă, amintind că Federaţia Rusă nu şi-a retras armata de pe teritoriul Republicii Moldova.
Ion Bargan, Preşedintele Clubului Studenţilor Liberali, a precizat că revendicarea Tineretului Liberal este recunoaşterea ocupaţiei. “Este o revendicare corectă, cinstită pentru care vom pleda şi în continuare, până când va auzi lumea întreagă că Basarabia a fost ocupată în 1812”, a mai spus Ion Bargan. La eveniment au participat circa 300 de tineri liberali.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.