Chisinau. AIE promite o solutie pentru criza politica

, ,
 

Liderii AIEAIE va veni cu o soluţie cu privire la situaţia politică, până la 15 ianuarie, au anunţat joi seară liderii celor trei partide, la finele şedinţei Consiliului Alianţei. Potrivit liderului PLDM, Vlad Filat, după 15 ianuarie, Alianţa va veni cu o poziţie clară, care să aibă ca finalitate alegerea preşedintelui. Preşedintele liberal-democraţilor a spus că AIE are o candidatură pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, însă decizia Curţii Constituţionale a făcut imposibilă înaintarea acesteia. Cu toate acestea, Vlad Filat a evitat să ofere nume. “Cel târziu la 15 ianuarie, AIE va veni cu agenda politică. De această dată, vom veni cu formula în care preşedintele sa fie ales. Regret că în acest proces de negocieri comuniştii au făcut un joc care nu reprezintă decât manipulare. Obiectivul dânşilor este declanşarea alegerilor anticipate. Timpul jocurilor şi al aşteptărilor sterile s-a terminat”, a adăugat Filat.
Preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu, a menţionat că decizia Curţii Constituţionale a fost una corectă. El a adăugat că fracţiunea pe care o conduce rămâne deschisă pentru dialog, inclusiv cu PCRM, şi a adăugat că PL are o candidatură pentru preşedinţie, care va fi pusă în discuţie.
Liderul democraţilor, Marian Lupu, a spus că, chiar şi după decizia de azi a Curţii Constituţionale, el rămâne pe poziţia sa şi susţine că ceea ce s-a întâmplat la 16 decembrie nu contravine Constituţiei. “Au existat precedente la acest subiect, la alegerea preşedintelui Parlamentului în toamna lui 2009 şi în 2010, poate de o manieră mai puţin vizibilă”, a afirmat Lupu. Preşedintele PD a spus că va convoca duminică, 15 ianuarie, la ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Legislativului, în care vor fi anulate o serie de hotărâri legate de scrutinul prezidenţial programat pentru duminică, inclusiv hotărârea ce ţine de organizarea şedinţei speciale.
Joi, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat scrutinul prezidenţial din 16 decembrie 2011 neconstituţional.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *