China pompeaza in R. Moldova 9,5 milioane de dolari

, , ,
 

Vlad Filat si Fang LiPremierul Vlad Filat şi ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Fang Li, au semnat joi un Acord de cooperarea economică şi tehnică între guvernele celor două state.
“Acordul privind cooperarea economică şi tehnică între Guvernul Republicii Populare Chineză şi Guvernul Republicii Moldova, pe care l-am semnat astăzi (n.red. – joi), prevede alocarea unui ajutor nerambursabil în valoare de 60 de milioane de yuani (aproximativ 9,5 milioane de dolari SUA). Acest ajutor este destinat pentru realizarea proiectelor de cooperare economico-tehnică. Proiectele concrete urmează a fi identificate de către Guvernul Republicii Moldova şi convenite ulterior cu partenerii noştri chinezi”, a spus Vlad Filat.
De asemenea, prim-ministrul moldovean a mulţumit părţii chineze pentru sprijinul privind proiectele aflate în derulare şi care ţin de dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din R. Moldova, instalarea sistemelor de supraveghere a traficului rutier în Chişinău, dotarea cu calculatoare şi conectarea la reţeaua Internet a căminelor studenţeşti.
La rândul său, ambasadorul chinez a precizat că ajutorul nerambursabil este oferit Republicii Moldova cu ocazia a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-chineze, precum şi ca o confirmare a relaţiilor bune dintre cele două ţări. Fang Li a specificat că 60 de milioane de yuani reprezintă cea mai mare sumă de ajutor nerambursabil acordat Republicii Moldova de către China, ceea ce înseamnă 3 dolari USA pentru fiecare cetăţean moldovean.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *