Cetățenii din Republica Moldova, evacuați din Gaza

de | nov. 7, 2023 | Știri | 0 comentarii

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a primit aprobarea autorităţilor israeliene şi egiptene privind evacuarea cetăţenilor moldoveni din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere Rafah, relatează mass-media de la Chișinău. „Ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv a informat cetăţenii Republicii Moldova cu privire la procedurile necesare, iar evacuarea acestora în […]

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a primit aprobarea autorităţilor israeliene şi egiptene privind evacuarea cetăţenilor moldoveni din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere Rafah, relatează mass-media de la Chișinău.

Hamas

„Ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv a informat cetăţenii Republicii Moldova cu privire la procedurile necesare, iar evacuarea acestora în Egipt va avea loc pe parcursul zilei de astăzi (marţi), respectând cerinţele de securitate”, a precizat MAEIE.

În prezent, funcţionarul consular detaşat de către MAEIE se află la punctul de trecere Rafah, unde va întâmpina cetăţenii evacuaţi şi va acorda asistenţa consulară necesară.

În total, 51 de cetăţeni moldoveni din Fâşia Gaza au cerut asistenţă, inclusiv evacuarea.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *