Cetatea Schengen, asaltata de alianta bulgaro-romana

de | nov. 17, 2014 | Balcani, România, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Noul vicepremier bulgar pentru politici europene și probleme instituționale, Meglena Kuneva, i-a spus ambasadorului României în Bulgaria, Anton Păcurețu, că vrea să vină la București, pentru a discuta cu reprezentanții guvernului român despre eforturile celor două țări de aderare la Schengen, relateaza surse diplomatice, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS.
Schengen, obiectiv strategic pentru Romania si Bulgaria

Schengen, obiectiv strategic pentru Romania si Bulgaria

Noul vicepremier bulgar pentru politici europene și probleme instituționale, Meglena Kuneva, i-a spus ambasadorului României în Bulgaria, Anton Păcurețu, că vrea să vină la București, pentru a discuta cu reprezentanții guvernului român despre eforturile celor două țări de aderare la Schengen, relateaza surse diplomatice, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Fostul comisar european consideră că aderarea la Schengen este un obiectiv realizabil pentru ambele țări.
Meglena Kuneva a subliniat că pentru noul guvern bulgar o prioritate imediat este obținerea unor rezultate bune în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Oficialul bulgar a lăudat progresele României și a promis că va accelera reformele în domeniul justiției și luptei anticorupție și în țara sa. Kuneva a mai insistat că România și Bulgaria trebuie să-și mențină tandemul pentru intrarea în Schengen, motivând că aceasta le-ar face mai puternice în UE.

Baricada franceza

Romania si Bulgaria nu trebuie sa adere la Spatiul Schengen, pentru ca din cele doua tari vin cei mai multi romi, afirma fostul premier francez Francois Fillon, candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP si posibil candidat la presedintia Frantei. Intr-un interviu acordat postului TF1, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS, Francois Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigratiei in Franta, in contextul in care candideaza pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) si pentru functia de presedinte al Frantei. „Trebuie sa evitam in mod absolut aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei”, de unde vin cei mai multi romi in Franta, a adaugat Fillon, conform TF1.

Politie de frontiera comuna

„Este necesara crearea unui corp european al politiei de frontiera, iar Franta trebuie sa preia responsabilitatea acestei initiative, in cooperare stransa cu tari afectate de imigratia masiva, precum Italia, Spania, Grecia si Malta”, a spus Fillon. In opinia lui Francois Fillon, Franta nu mai poate primi fluxuri masive de imigranti. Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuala” organizata de Adunarea Nationala, Camera inferioara a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigratie pe anul respectiv.
In plus, Fillon vrea si inasprirea conditiilor de obtinere a cetateniei franceze. „In prezent, conditiile sunt prea disparate, iar dobandirea cetateniei franceze este aproape automata”, afirma fostul premier francez.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *