Cehia, raiul opozitiei ucrainene

, , ,
 
Cehia, raiul opozitiei politice ucrainene

Cehia, raiul opozitiei politice ucrainene

Fostul parlamentar ucrainean Serghei Vlasenko, avocatul fostului premier condamnat Iulia Timoşenko, ar urma să solicite azil politic în Cehia, scrie presa de la Kiev, referindu-se la surse apropiate familiei avocatului. Motivul ar fi dosarul penal deschis împotriva sa de către fosta soţie, Natalia Okunskaia. Articolul în baza căruia ar trebui deschisă procedura penală prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la trei ani sau o amendă de până la 573,5 mii de grivne pentru ignorarea deciziei instanţei de judecată.
Okunskaiaa susţine că fostul său soţ refuză să-i platească pensia alimentară, deşi Vlasenko afirmă că nu are nicio restanţă în acest sens. Dosarul penal împotriva lui Serghei Vlasenko a fost deschis acum câteva luni, însă Procuratura Generală a Ucrainei a decis ulterior închiderea cazului, după mai multe intervenţii ale diplomaţilor străini.

Azil ceh

De-a lungul timpului, mai mulți politicieni ucraineni au obținut azil politic în Cehia. Cel mai recent caz este al fostului soţ al ex-premierului Iulia Timoşenko, Aleksandr Timoşenko, căruia deși nu i s-a acordat azil politic, dar totuşi a primit statutul de refugiat în această ţară. În 2011, Cehia a acordat azil politic ex-ministrului ucrainean al Economiei, Bogdan Danilişin, fost membru al Guvernului Iuliei Timoşenko.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.