Cehia prelungeste contractul de leasing cu Gripen

, ,
 

JAS-39_GripenForţele aeriene ale Republicii Cehe doresc să prelungească şi după data de 2015 contractul de leasing pentru 14 avioane supersonice de producţie suedeză JAS-39 Gripen, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Praga.
Guvernul condus de premierul Petr Necas l-a desemnat pe ministrul Alexandr Vondra să negocieze o eventuală prelungire a contractului de leasing, se poate citi într-un raport publicat pe site-ul ministerului. “În conformitate cu decizia guvernului, vom începe să negociem cu guvernul suedez”, a declarat ministrul Vondra, citat în textul amintit.
“Ţin să subliniez că toate opţiunile rămân deschise. Aspectul economic va avea o importanţă cheie”, a adăugat demnitarul ceh, transmite Agerpres. Ministrul a primit misiunea ca până la sfârşitul lunii iunie să prezinte un raport cu privire la rezultatul acestor negocieri, potrivit documentului menţionat.
Premierul Necas s-a referit de curând la posibilitatea lansării unei cereri de ofertă pentru achiziţionarea de noi aparate. Armata cehă dispune, din 2005, de 14 avioane de tip Gripen (12 în versiune monoloc JAS-39 C şi două în versiune bilocuri JAS-39 D). Contractul de leasing pe o perioadă de 10 ani este însoţit de o opţiune de cumpărare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *