CEDO examinează o nouă plângere a Iuliei Timoșenko

, , ,
 
CEDO, chemat sa arbitreze razboiul politic din Ucraina

CEDO, chemat sa arbitreze razboiul politic din Ucraina

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a început examinarea celei de-a doua plângeri a fostului premier Iulia Timoșenko, în care opozanta susține că a fost condamnată de justiția ucraineană din motive politice, relateaza surse oficiale, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. În luna mai 2013 CEDO a răspuns primei plângeri despusă de Timoșenko, în care a subliniat că a fost reținută ilegal înainte de a fi condamnată, însă nu a avut nicio poziție față de posibile acte de tortură, invocate de fostul premier.
A doua plângere a fost depusă pe 10 septembrie 2011 și se referă la problema corectitudinii procedurilor penale în cazul condamnării Iuliei Timoșenko la șapte ani de detenție. Timoșenko susține că unele prevederi legale au fost încălcate, în special la capitolul apărării sale în instanțele naționale, și pune la îndoială independența justiției și imparțialitatea judecătorilor.

Inregistrari ilegale

De aseamenea, Timoșenko consideră că dosarul penal împotriva sa a fost motivat politic, iar justiția a făcut un abuz. Fostul premier mai acuză autoritățile ucrainene pentru că i-ar fi fost încălcat dreptul la viața privată. În acest context, opozanta susțien că înregistrările video din salonul spitalului în care se află din 9 mai 2012 au fost postate pe pagina web a Serviciului de Stat al Penitenciarelor din Ucraian fără acordul său și că unele înregistrări audio care conțin convorbiri cu soțul ei au fost făcute publice pe internet.
În final, fostul premier se plânge pe faptul că, începând cu data de 5 august 2011, a fost lipsită de orice posibilitate de a comunica cu mass-media și comunitatea externă, ceea ce i-a afectat viața politică.
Reamintim ca  Iulia Timoşenko a fost acuzată că a ordonat ilegal semnarea unor contracte în domeniul livrării gazelor natural cu Federația Rusă, fiind condamnată la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *