CEC: Convocarea consiliilor raionale a intrat în linie dreaptă

de | nov. 24, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a aprobat zilele în care se vor convoca în prima ședință consilierii din cadrul unor consilii raionale, relatează mass-media de peste Prut. Consilierii Consiliului raional Ocnița se vor întruni în prima ședință pe data de 24 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00. Pe data de 27 noiembrie 2023, începând […]

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a aprobat zilele în care se vor convoca în prima ședință consilierii din cadrul unor consilii raionale, relatează mass-media de peste Prut.

Consilierii Consiliului raional Ocnița se vor întruni în prima ședință pe data de 24 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00.

Pe data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în ședință se vor convoca consilierii Consiliului raional Dondușeni și Soroca. În aceiași zi, începând cu ora 13:00 în ședință se vor convoca consilierii Consiliului raional Taraclia.

Pe data de 28 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, consilierii Consiliului raional Hîncești se vor convoca în prima lor ședință.

Conform prevederilor cadrului legal, ședința consiliului este deliberativă dacă la ea participă cel puțin două treimi din numărul consilierilor aleși. La ședința de constituire se dezbat doar subiecte referitoare la  aducerea la cunoștință, de către reprezentantul organului electoral a hotărârii privind atribuirea mandatelor de consilier, inițierea constituirii fracțiunilor, a alianțelor, a blocurilor, inițierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.

Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier dintre cei prezenți la ședință, asistat de unul sau 2 dintre cei mai tineri consilieri dintre cei prezenți.

Pe data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, se vor convoca în ședință consilierii consiliului raional Cantemir. 

Consilierii consiliilor raionale Ialoveni și Dubăsari se vor convoca în prima ședință pe data de 28 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00 și, respectiv, ora 14:00.

Pe 29 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, se vor convoca în prima ședință consilierii consiliului raional Glodeni.

Pentru data de 30 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în ședință se vor convoca consilierii consiliilor raionale Anenii Noi și Basarabeasca, iar începând cu ora 11:00 consilierii consiliului raional Rezina.

Punctăm că potrivit prevederilor cadrului legal, ședința consiliului este deliberativă dacă la ea participă cel puțin două treimi din numărul consilierilor aleși. La ședința de constituire se dezbat doar subiecte referitoare la  aducerea la cunoștință, de către reprezentantul organului electoral a hotărârii privind atribuirea mandatelor de consilier, inițierea constituirii fracțiunilor, a alianțelor, a blocurilor, inițierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.

Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier dintre cei prezenți la ședință, asistat de unul sau 2 dintre cei mai tineri consilieri dintre cei prezenți.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *