Cazul Timosenko, in Senatul SUA

, , ,
 

Timosenko inchisoareFiica Iuliei Timoşenko, Evghenia Carr, va rosti un discurs în Senatul Statelor Unite, în cadrul unei campanii internaţionale pentru a cere eliberarea mamei sale.
“Voi rosti un discurs”, miercuri, în cadrul subcomisiei pentru Afaceri Europene din Senatul SUA, a declarat fiica fostului premier ucrainean. Deţinută din august 2011, Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Soţul ei a cerut şi a obţinut azil politic în Cehia.
“Vom continua să povestim întregii lumi cum liderii Ucrainei îi aduc în justiţie pe adversarii politici”, adaugă Evghenia Carr, în vârstă de 31 de ani, care deja a rostit discursuri în cadrul acestei campanii la Berlin, Copenhaga, Paris şi Strasbourg. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat, joi, la Strasbourg o rezoluţie prin care cere renunţarea la acuzaţiile împotriva foştilor membri ai Guvernului ucrainean, între care fostul premier Iulia Timoşenko.
APCE i-a cerut preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici să “examineze posibilitatea ca aceştia să fie eliberaţi şi să li se permită să participe la viitoarele alegeri legislative”, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii. Ucraina este unul dintre cei 47 de membri ai aceste organzaţii paneuropene, al cărei rol principal este apărarea drepturilor omului şi a democraţiei şi care îşi are sediul la Strasbourg.
APCE, care reuneşte 318 parlamentari din aceste 47 de ţări, s-a declarat “îngrijorată de degradarea stării de sănătate a doamnei Timoşenko şi le-a cerut autorităţilor să permită tratarea ei de către medici independenţi”, transmite Mediafax. Membrii săi au considerat câmpul de aplicare a articolelor din Codul Penal ucrainean utilizat pentru demararea urmăririi “mult prea extins” şi că aceste articole permit “o penalizare postfactum a unor decizii politice normale, ceea ce contravine principiului statului de drept şi este inacceptabil”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *