Cazul Navalnîi, noi contre pe axa Berlin-Moscova

, ,
 
Cancelarul german Angela Merkel, piesă grea în politica europeană

Cancelarul german Angela Merkel, piesă grea în politica europeană

Preşedinţia Federației Ruse a anunţat că deocamdată nu este necesară nicio investigaţie în cazul lui Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ce ar fi fost otrăvit. „Nu înţelegem graba colegilor germani. Avem nevoie de un motiv pentru o anchetă. Până în momentul de faţă, avem doar un pacient în comă”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de mass-media europeană, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

Dmitri Peskov a insistat asupra faptului că până în prezent nici medicii germani nu au identificat vreo substanţă toxică, subliniind că actualul diagnostic poate avea mai multe cauze.

Insistență germană

Angela Merkel a cerut luni seară Administraţiei Prezidențiale de la Moscova să investigheze presupusa otrăvire a disidentului rus Aleksei Navalnîi, transferat din Rusia în Germania în comă. „În contextul rolului important jucat de domnul Aleksei Navalnîi în opoziţia politică din Rusia, autorităţile de acolo sunt îndemnate urgent să investigheze această infracţiune în detaliu şi în mod total transparent. Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”, a declarat Angela Merkel, citată de mass-media internațională. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *