Cărți românești pentru școlile din Republica Moldova

, , ,
 

Guvernul României a donat recentun lot de 2.000 de cărți școlilor din Republica Moldova, în cadrul programului “Guvernul României îți oferă o carte”.15582571_1

La acțiune a participat Eugen Tomac, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, și europarlamentarul român Elena Băsescu. Lotul a fost transmis Casei Limbii Române din Republica Moldova, care urmează să asigure repartizarea lor în școli. Eugen Tomac a menționat că acesta este primul lot de carte, urmând ca în scurt timp să mai fie transmis unul de aproximativ 10.000 de volume, cărți pentru copii și alte 5.000 de cărți – clasici ai literaturii române. “Sunt lucruri le facem cu convingere și sinceritate și este obligația fiecăruia dintre noi ca această valoare – limba română – să o protejăm”, a declarat el pentru Agerpres.

Directorul Casei Limbii Române, Alexandru Bantoș a spus că școlile și bibliotecile din Republica Moldova duc o lipsă acută de cărți în limba română și a anunțat că va consulta Ministerul Educației pentru a fi stabilite școlile în care urmează să fie repartizate aceste cărți. Potrivit lui Eugen Tomac, până în prezent, prin programul “Guvernul României îți oferă o carte” au fost donate circa 30.000 de cărți.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *