Campania electorală din Găgăuzia, suspendata de starea de urgență

, ,
 
Găgăuzia, alegeri locale

Găgăuzia, alegeri locale

Campania electorală pentru alegerile în Adunarea Populară din UTA Gagauz-Yeri (APG), anunţate pentru 16 mai, se suspendă pe perioada stării de urgență, decretată în Republica Moldova între 1 aprilie şi 30 mai.

O decizie în acest sens a fost luată ieri de Comisia pentru situaţii exepţionale din autonomia găgăuză (CSEG), în legătură cu instituirea pe teritoriul Republicii Moldova a stării de urgenţă timp de 60 de zile, precum şi urmare solicitării preşedintelui APG care a cerut să se explice procedura desfăşurării alegerilor în asemenea circumstanţe.

Decizia CSEG prevede că Comisia electorală din UTA Gagauz-Yeri va continua campania electorală odată cu ridicarea stării de urgenţă. CEC-ul de la Comrat va trebui, de asemenea, să numească o nouă dată a desfășurării scrutinului, precum şi termenele campaniei electorale, astfel încât toţi concurenţii electorali să fie în condiţii echitabile.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia (Gagauziyanin Halk Toplușu) este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Gagauz-Yeri, parte componentă a Republicii Moldova. APG se compune din 35 de deputați, aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale, prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *