Bulgaria: Explozii la un depozit de munitii

, ,
 

Şapte persoane au fost rănite într-un incendiu izbucnit marţi după-amiază la un depozit de muniţii militare din centrul Bulgariei.
Ministerul Sănătăţii informează că doi dintre răniţi sunt în stare gravă şi sunt transportaţi la spitalul din oraşul Sliven, în timp ce ceilalţi cinci sunt spitalizaţi în oraşul vecin Iambol. Potrivit primelor informaţii incendiul la o societate care se ocupa de utilizarea de armament a dus la explozii în serie care continuă şi acum. Din cauza incidentului a fost închisă intersecţia între drumurile principale Sofia-Burgas şi Kotel-Omurtag. Accesul în zona de doi kilometri în jurul depozitului era blocat de poliţie. Ministrul apărării, Aniu Anghelov, şi cel al internelor, Ţvetan Ţvetanov, s-u deplasat spre locul incidentului.
Conform datelor oficiale, în Bulgaria sunt între 45 şi 50 mii de tone de armament din timpul Tratatului de la Varşovia. Potrivit unor foşti militari însă, cantitatea reală a armamentului vechi este de 3-4 ori mai mare. Ultimul incident similar a avut loc în anul 2008 când au explodat câteva depozite de armament în zona capitaliei Sofia. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *