Bulgaria, demersuri gazifere la Istanbul

de | dec. 23, 2022 | BULGARIA | 0 comentarii

Oficiali bulgari negociază la Istanbul încheierea unui acord privind accesul pe termen lung la terminalele de gaze naturale lichefiate (GNL) din Turcia şi tranzitul gazelor către frontiera bulgară, relatează mass-media regională. După decizia Rusiei ca gazele să fie achitate în ruble, Gazprom a tăiat în aprilie livrările care alcătuiau 95 la sută din totalul de […]

Oficiali bulgari negociază la Istanbul încheierea unui acord privind accesul pe termen lung la terminalele de gaze naturale lichefiate (GNL) din Turcia şi tranzitul gazelor către frontiera bulgară, relatează mass-media regională.

După decizia Rusiei ca gazele să fie achitate în ruble, Gazprom a tăiat în aprilie livrările care alcătuiau 95 la sută din totalul de importuri bulgare.

Bulgaria preconizează să acopere o treime din necesarul de gaze prin importuri de gaze naturale lichefiate prin Turcia, o treime prin terminalul GNL de lângă oraşul elen Alexandroupolis, care ar urma să devină operaţional în 2024 şi o treime din livrările din Azerbaidjan.

Din echipa de negociatori fac parte şefii companiei de stat Bulgargaz şi ai operatorului de transport a gazelor Bulgartransgaz, în condiţiile în care Bulgaria caută noi surse pentru aprovizionarea cu gaze.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *