Buletinele de vot pentru turul doi, tipărite de CEC

de | nov. 12, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat că, începând din data de 13 noiembrie 2023, începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor locale generale din 19 noiembrie 2023, relatează mass-media de la Chișinău. În conformitate cu prevederile Codului electoral, reprezentanții concurenților electorali, mass-media și observatorii acreditați pot să asiste la […]

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat că, începând din data de 13 noiembrie 2023, începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor locale generale din 19 noiembrie 2023, relatează mass-media de la Chișinău.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, reprezentanții concurenților electorali, mass-media și observatorii acreditați pot să asiste la procesul de confecționare a matriței buletinului de vot, tipărirea buletinelor de vot, precum și la lichidarea matriței, se arată într-un comunicat al CEC.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Precizăm că turul doi al alegerilor locale generale se va desfășura în 273 de localități ale Republicii Moldova, în care niciun candidat pentru funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *