Bulava intra in dotarea armatei ruse

, ,
 

bulavaPreşedintele rus Dmitri Medvedev a afirmat marţi că a fost finalizat programul de testare a rachetei balistice Bulava, care va sta la baza arsenalului nuclear rusesc şi care va fi autorizată de armată.
Racheta balistică intercontinentală Bulava, cu care va fi dotată o nouă generaţie de submarine nucleare, a suferit o serie de eşecuri în timpul testelor care au durat ani de zile. Aceasta a pus la îndoială viitorul celui mai costisitor proiect militar în istoria post-sovietică a naţiunii., transmite Agerpres. Alte teste recente au fost totuşi reuşite, inclusiv lansarea simultană a două rachete Bulava de săptămâna trecută. Medvedev a făcut anunţul la o întâlnire cu ofiţerii din armată.
La sfârşitul lunii septembrie, Rusia a anunţat că a efectuati cu succes un tir de încercare cu o lată  rachetă strategică (Liner) de pe un submarin nuclear, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. ‘Focoasele rachetei şi-au atins ţinta în momentul prevăzut’ în peninsula Kamceatka, în Extremul orient rus, a precizat purtătorul de cuvânt, lt. col. Igor Konaşenkov. Tirul a fost efectuat de pe submarinul Tula în Marea Barents, care face parte din Oceanul Arctic.
Liner este o rachetă balistică de ultimă generaţie dotată cu un focos cu încărcături multiple. Este mai puternică decât racheta intercontinentală Bulava, care urmează să echipeze în viitor submarinele nucleare ruseşti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *