Bulava intra in dotarea armatei ruse

de | dec. 28, 2011 | Federatia Rusa, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a afirmat marţi că a fost finalizat programul de testare a rachetei balistice Bulava, care va sta la baza arsenalului nuclear rusesc şi care va fi autorizată de armată.

bulavaPreşedintele rus Dmitri Medvedev a afirmat marţi că a fost finalizat programul de testare a rachetei balistice Bulava, care va sta la baza arsenalului nuclear rusesc şi care va fi autorizată de armată.
Racheta balistică intercontinentală Bulava, cu care va fi dotată o nouă generaţie de submarine nucleare, a suferit o serie de eşecuri în timpul testelor care au durat ani de zile. Aceasta a pus la îndoială viitorul celui mai costisitor proiect militar în istoria post-sovietică a naţiunii., transmite Agerpres. Alte teste recente au fost totuşi reuşite, inclusiv lansarea simultană a două rachete Bulava de săptămâna trecută. Medvedev a făcut anunţul la o întâlnire cu ofiţerii din armată.
La sfârşitul lunii septembrie, Rusia a anunţat că a efectuati cu succes un tir de încercare cu o lată  rachetă strategică (Liner) de pe un submarin nuclear, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. ‘Focoasele rachetei şi-au atins ţinta în momentul prevăzut’ în peninsula Kamceatka, în Extremul orient rus, a precizat purtătorul de cuvânt, lt. col. Igor Konaşenkov. Tirul a fost efectuat de pe submarinul Tula în Marea Barents, care face parte din Oceanul Arctic.
Liner este o rachetă balistică de ultimă generaţie dotată cu un focos cu încărcături multiple. Este mai puternică decât racheta intercontinentală Bulava, care urmează să echipeze în viitor submarinele nucleare ruseşti.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *