Brigada Fulger a sarbatorit 20 de ani cu pas de defilare sovietic

, ,
 

Brigada FulgerBrigada specială de poliţie Fulger renunţă greu la obiceiurile proaste. Luni, la sediul Brigăzii, a avut loc o amplă manifestare consacrată aniversării a 20 de ani de la fondarea acestei subdiviziuni de elită a Ministerului Afacerilor Interne. Numai că militarii au defilat cu vechiul pas de defilare, cel sovietic, uitând că, la parada din august, l-au folosit pe cel modern. În alocuţiunea sa, Marian Lupu, Presedintele interimar al Republicii Moldova, a menţionat meritele Brigăzii pe parcursul acestor 20 de ani de activitate, specificând că, pe lângă funcţia de apărător al ordinii de drept, subdiviziunea s-a impus prin acţiunile de consolidare a independenţei, suveranităţii si integrităţii teritoriale a ţării, afirmându-se ca una din cele mai importante unităţi de luptă ale MAI.
A uitat, probabil, că membri ai Brigăzii Fulger s-au remarcat printr-un zel extraordinar în schingiuirea tinerilor care protestatu la Chişinău în aprilie 2009. A uitat Marian Lupu şi că, nici până acum, aceşti torţionari nu au fost pedepsiţi şi stau bine-mersi pe funcţii, pozând acum în “forţe de elită”.
Sigur că a uitat, pentru că, altfel, i-ar fi tremurat mâna cu care a semnat Decretul privind decorarea Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială Fulger cu Ordinul Ştefan cel Mare şi cu care a fixat ordinul pe pânza Drapelului de luptă.
Până nu se face dreptate şi nu se curăţă de uscături această structură de forţă, toate cuvintele de laudă la adresa BPDS Fulger vor rămâne goale, lipsite de conţinut. De abia atunci se va putea afirma cu mândrie că membrii Brigăzii Fulger stiu să-si onoreze cu demnitate calitatea de apărători ai Patriei. Un militar care îşi asupreşte poporul din care provine, cetăţenii ţării căreia i-a jurat credinţă, nu merită respect.

2 raspunsuri
  1. UN CETĂŢEAN!
    UN CETĂŢEAN! says:

    Aş vrea să ştiu persoana care a scris aceast articol şi totodată să-i sugerez să se informeze mai amplu despre acestă UNITATE DE ELITĂ. Cunoaşte D-lui cîţi angajaţi ai BRIGĂZII au decedat în conflictul armat din 1992 şi ulterior, cîţi copii au rămas orfani şi dacă ar avea loc aşa evenimente tragice ar avea curajul, bărbăţia să-şi sacrifice viaţa pentru ŢARA noastră R. MOLDOVA?
    Ce drept moral are să aprecieze corectitudinea acordării acestei DISTINCŢII? E uşor de judecat dar mult mai greu de făcut!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *