Boiko Borisov, acuzat de spionaj

, , ,
 
Ex-premierul bulgar Boyko Borisov, acuzat de spionaj

Ex-premierul bulgar Boyko Borisov, acuzat de spionaj

Parchetul bulgar a anunţat deschiderea unei anchete pentru a verifica dacă membri ai opoziţiei au fost puşi ilegal sub ascultare înaintea alegerilor legislative din 4 aprilie la indicațiile fostului premier conservator Boiko Borisov , relatează BTA. Premierul Boiko Borisov a mai fost anterior acuzat de spionaj, țintele fiind politicieni din opoziție.

Anunţul survine după ce un fost candidat a vorbit în faţa presei despre spionarea clandestină a 32 de politicieni. Aceștia sunt principalii adversari în calea menţinerii lui Borisov în postul de premier.

Watergate bulgar

Unul dintre liderii opoziţiei, Atanas Atanassov, fost şef al contra-spionajului, susţine şi el că principalii adversari ai lui Borisov au fost supravegheaţi de serviciile de informaţii. El consideră că se poate vorbi despre un ”Watergate” bulgar. Deși a mai fost anterior acuzat de spionaj, Borisov a respins acuzațiile.

Ministrul de interne din actualul guvern interimar, Boiko Rashkov, a declarat la rândul său agenţiei BTA că mai mulţi politicieni au fost interceptaţi de către două servicii secrete bulgare, respectiv agenţia pentru securitate naţională (SANS) şi agenţia pentru operaţiuni tehnice (SATO). Acelaşi ministru a mai susţinut că a primit informaţii despre distrugerea unor materiale de către SANS.

Actualul guvern interimar, condus de premierul Stefan Ianev, un apropiat al preşedintelui Rumen Radev, a fost numit de acesta din urmă să conducă Bulgaria până la anticipatele din 11 iulie, după ce niciun partid nu a reuşit să formeze o majoritate după scrutinul de pe 4 aprilie. Preşedintele Rumen Radev este un adversar înverşunat al fostului premier Boiko Borisov.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *