Bloggerul rus Eduard Baghirov, acuzat ca ar fi instigat la violente la 7 aprilie 2009 la Chisinau, condamnat la cinci ani de inchisoare

, , ,
 

baghirov

Justitia din Republica Moldova l-a condamnat, vineri, la cinci ani de inchisoare pe bloggerul rus Eduard Baghirov pentru acuzatia ca ar participat, in cadrul unui grup criminal organizat, la dezordinea in masa din aprilie 2009 de la Chisinau, atunci ca a fost rasturnat conducerea comunista a lui Vladimir Voronin. Sentinta a fost pronuntata astazi de Judecatoria Buiucani, dupa ce procurorii au demonstrat vinovatia acestuia in participarea in cadrul unui grup criminal organizat la dezordinile in masa din aprilie 2009 din centrul Capitalei. Verdictul a fost pronuntat in lipsa inculpatului, care, pe 19 octombrie 2011 a fost anuntat in cautare dupa ce a incalcat restrictiile impuse de instanta de judecata şi a parasit locul in care urma sa-şi execute masura preventiva – arestul la domiciliu. in decursul anului 2008 – primul trimestru 2009, infiltrindu-se activ in mediul social in calitate de „blogger”, „scriitor” şi utilizand tehnologii de manipulare a maselor, a participat activ la elaborarea şi realizarea masurilor de factura provocatoare, orientate la subminarea procesului pre şi post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009.

Potrivit planului subversiv, aceste distorsionari urmau sa poarte caracterul unei „revolutii Twitter”, iar responsabilitatile pentru consecintele grave ale actiunilor violente – puse pe seama fortelor de opozitie, relateaza Unimedia despre motivarea sentintei. Dupa anuntarea sentintei, Baghirov a reactionat pe contul personal de pe o retea de socializare. „Comentariu meu oficial: Sunt niste clovni”, a precizat Baghirov. In trecut, Eduard Baghirov, a fost retinut la Chisinau la 16 iunie 2011, fiindu-i incriminata participarea, in cadrul unui grup criminal organizat, in dezordinile in masa din aprilie 2009 de la Chisinau. Peste cateva luni, Baghirov a fost pus sub arest la domiciliu, dar in scurt timp, a evadat din tara. in prezent acesta locuieste la Moscova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *