Blindate pentru diplomati

, , ,
 

Ministrul Baconschi blindeaza diplomatia romaneasca

Ministrul Teodor Baconschi blindeaza diplomatia romaneasca

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat saptamana trecuta, la sedinta comisiilor parlamentare de politica externa pentru aprobarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, ca institutia va achizitiona doua vehicule blindate pentru diplomatii romani din Irak si Pakistan, relateaza mass-media locala. Bugetul MAE nu cuprinde cheltuieli suplimentare pentru protejarea diplomatilor romani din statele din bayinul Marii Negre, in pofida insecuritatii crescute. “Este o achizitie deja negociata si acceptata de Ministerul Finantelor. Oarecum o pata de culoare in activitatea MAE, dar e un lucru convenit si necesar”, a spus seful diplomatiei romane in fata parlamentarilor.
In plus, Baconschi a atras atentia ca este vorba despre “un aranjament legat probabil de securitatea oficiilor dipomatice romanesti” din cele doua tari vizate. “Nu cunosc detaliile tehnice. Am vazut ca linia bugetara este convenita cu Ministerul Fiantelor pentru achizitionarea celor doua vehicule blindate, dar cred ca nu e nimic senzational in asta. Intemeierea acestei decizii s-a facut inainte de preluarea mandatului meu si o vom pune in practica in consecinta”, a spus Baconschi. Intrebat de suma exacta pentru aceste achizitii, Baconschi a spus ca nu stie detalii privind suma sau starea pietei.
In ceea ce priveste bugetul MAE din 2010, pe care ministrul l-a caracterizat ca fiind „auster”, Baconschi s-a aratat totusi optimist. “Prin profesionalism, un pic de inventivitate si o buna programare financiara pe tot anul, MAE va reusi sa isi indeplineasca cu bine misiunea in anul ce abia a inceput”, a subliniat oficialul.
Proiectul bugetului MAE pentru 2010 prevede o alocatie totala de 864.745.000 de lei. Din aceasta suma, 613.220.000 de lei provin de la bugetul de stat, 231.525.000 de lei din fonduri externe nerambursabile, iar restul din venituri proprii din taxe consulare prestate in regim de urgenta.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *