Biserica Ortodoxa Romana, alaturi de armata

, ,
 

Preotii ortodocsi romani, la datorie

Preotii ortodocsi romani, la datorie

Saptamana trecuta a avut loc, la Galaţi, ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Elementului de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Apostol Andrei”, relateaza serviciul de presa al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Conform datelor furnizate agentiei de presa KARADENIZ PRESS de către Biroul de Presă al M.Ap.N., in structurile ministerului asistenţa religioasă este asigurată de 77 preoţi militari, dintre care 75 ortodocşi, unul romano-catolic şi un reprezentant al Alianţei Evanghelice din România.
La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Ministrul roman al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, autorităţi militare locale şi naţionale, fanfara militară, reprezentanţi ai aparatului de conducere local şi judeţean şi un număr impresionant de persoane din familiile soldaţilor.
Ceremonia, precedată de apelul nominal al batalionului, a început cu primirea Ministrului Apărării Naţionale şi cu onorul acordat de militarii care urmează să plece duminică pentru a treia oară în Afganistan. După intonarea imnului naţional de către toţi cei prezenţi a urmat apoi slujba de binecuvântare a batalionului săvârşită de Înaltpreasfinţitul Casian împreună cu părintele Paul Zaharia, preot militar la Garnizoana din Galaţi, care îi va însoţi pe soldaţi în teatrul de operaţii. A urmat apoi un cuvânt de încurajare adresat de ierarhul Dunării de Jos care a spus: „Dimineaţa, la prânz şi seara să vă uniţi în rugăciune cu Dumnezeu şi cu familii voastre” încurajându-i să-şi transforme duşmanii de război în prieteni. La final le-a “ordonat”: “Să vă întoarceţi toţi acasă sănătoşi!”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *