Belgradul deschide un nou front impotriva islamului radical din Balcani

, ,
 

 

Novi Pazar, "capitala" terorismului islamic din Serbia

Novi Pazar, "capitala" terorismului islamic din Serbia

Zeci de persoane, cetateni sarbi, bosniaci si muntenegreni, au fost arestate, pe parcursul ultimelor zile, în cursul unor operaţiuni ale serviciilor secrete şi poliţiei sarbe, care a întreprins raiduri la zeci adrese din Novi Pazar, Sjenica şi Tutin în legatura cu atacul din ajun asupra Ambasadei americane din Sarajevo comis de un musulman radical sarb, relateaza mass-media belgradeana, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Totodata, Ministerul sarb de Interne a intensificat securitatea în faţa ambasadei americane de la Belgrad.
Melvid Iaşarevici, un wahhabit din Serbia care venise în vizita în Bosnia vecina, a tras vineri în ambasada americana din Sarajevo timp de jumatate de ora, cu un Kalaşnikov, înainte de a fi ranit şi arestat de forţele de ordine.
Vineri seara, Ministerul sarb de Interne a confirmat identitatea atacatorului, iar domiciliul acestuia din Serbia a fost percheziţionat vineri noaptea. Poliţia sarba a arestat sambata 12 persoane din Novi Pazar, oraşul cu o puternica prezenţa musulmana de unde provenea autorul atacului din Bosnia. Alte doua persoane au fost arestate la Tutin şi Sjenica, iar o alta persoana arestata este cetaţean bosniac. Poliţia a confiscat 18 computere şi laptopuri, aproape 1.800 de CD-uri, 30 de casete audio şi 50 de carduri SIM în timpul percheziţiilor. De asemenea, a confiscat o camera video cu 17 casete, cinci uniforme militare, trei cuţite mari, o sabie, cateva bate de baseball, precum şi material care descria şi promova ideologia radicala a mişcarii wahhabite, una dintre cele mai radicale ramuri ale islamismului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *