Bashar al-Assad, parasit de apropiati. Vicepresedintele sirian a fugit

de | aug. 17, 2012 | Orientul Mijlociu, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Vicepreşedintele sirian Faruk al-Sharaa ar fi părăsit regimul preşedintelui Bashar al-Assad, se afirmă într-un comunicat emis în numele acestuia şi citit de postul de televiziune Al-Arabiya, preluat de presa internaţională.

Vicepreşedintele sirian Faruk al-Sharaa ar fi părăsit regimul preşedintelui Bashar al-Assad, se afirmă într-un comunicat emis în numele acestuia şi citit de postul de televiziune Al-Arabiya, preluat de presa internaţională.
În document, citit de un bărbat despre care Al-Arabiya afirmă că este rudă cu vicepreşedintele sirian, un musulman sunit, al-Sharaa le cere forţelor armate loiale preşedintelui Bashar al-Assad să se alăture „revoluţiei”. Fost ministru de externe timp de 22 de ani, Al-Sharaa este unul din puţinii membri ai regimului de la Damasc de notorietate internaţională.
Tot mai multe oficialităţi siriene, în special diplomaţi şi ofiţer de rang înalt, au ales să fugă din ţară alăturându-se mişcării populare antiregim transformată în insurecţie, declanşată în urmă cu 17 luni în Siria. Şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius a declarat joi că deţine informaţii conform cărora în curând se vor produce noi dezertări „spectaculoase” în rândul membrilor regimului sirian.
„Potrivit informaţiilor pe care le avem, dar vom vedea dacă acest lucru se confirmă în zilele următoare, se produc alte dezertări spectaculoase”, a declarat ministrul în cadrul unei vizite la Beirut. El a citat „dezertările extrem de spectaculoase”, în ultimele săptămâni, ale premierului Riad Hijab, un fost fidel al regimului şi generalului Manaf Tlass, oficialul militar sirian cu cel mai înlat grad care a fost un disident şi un prieten din copilărie al preşedintelui Bashar al-Assad.
„Toate acestea arată că oameni din diferite comunităţi au decis să abandoneze regimul deoarece ei văd că singurul lucru pe care Bashar al-Assad îl face acum este să-şi asasineze propriul popor”, a spus Fabius. „Aceste elemente care se adună nu sunt doar spectaculoase, ci arată că regimul este în descompunere ceea ce dorim, desigur, să se petreacă cât mai repede posibil”, a continuat el. Însă, a avertizat el, prăbuşirea regimului nu trebuie să însemne „o intensificare a extremismului. În acest sens, trebuie ca regimul să fie schimbat şi ca instituţiile să continue să existe. Altfel riscăm să ne confruntăm cu un fenomen ca în Irak”.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *