Bashar al-Assad ameninta voalat Turcia

, , ,
 

Preşedintele sirian Bashar al-Assad şi-a reafirmat, duminică, certitudinea că regimul său “va învinge cu orice preţ complotul străin” împotriva Siriei, cu aluzie, în mod special, la Turcia şi statele occidentale.
“Poporul sirian nu va permite complotului să reuşească şi să-şi atingă obiectivele”, ci “îl va învinge cu orice preţ”, a declarat Assad, primind un emisar iranian la Damasc, scrie presa internaţională, care citează agenţia siriană de ştiri. “Ceea ce se petrece nu este îndreptat doar împotriva Siriei, ci şi împotriva întregii regiuni”, a subliniat preşedintele sirian, care se confruntă de peste 17 luni cu o amplă revoltă. “Deoarece Siria este o piatră unghiulară a regiunii, forţe externe vizează Siria pentru a face să reuşească acest complot în întreaga regiune”, a explicat Bashar al-Assad.
În acest context, Assad a dat asigurări că Siria va persevera în această strategie a rezistenţei, “în pofida colaborării dintre ţările occidentale şi unele state din regiune, pentru ca acestea din urmă să-şi schimbe poziţia”. De la începutul revoltei, regimul Assad îi acuză pe rebelii care luptă împotriva trupelor sale că sunt “terorişti armaţi, aflaţi în solda străinilor”, dar şi ţări precum Arabia Saudită, Qatarul şi Turcia că i-ar finanţa şi înarma, în scopul de a semăna haos în ţară. Assad a ignorat toate apelurile comunităţii internaţionale, afirmând că s-ar bucura în continuare de sprijinul populaţiei, în timp ce represaliile şi luptele au făcut deja circa 25.000 de morţi, potrivit unui organizaţii non-guvernamentale siriene.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *