Basescu si Ghimpu aniverseaza in Polonia 600 de ani de la Batalia de la Grunwald

, , , ,
 

Tanedemul Basescu-Ghimpu debarca in Polonia

Tanedemul Basescu-Ghimpu debarca in Polonia

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, participa joi, 15 iulie, la invitatia presedintelui Republicii Polone, la ceremoniile ocazionate de implinirea a 600 de ani de la batalia de la Grunwald, care vor avea loc in Polonia, la Grunwald si Malbork. La eveniment participa si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, presedintele Lituaniei si presedintele Cehiei.
In cadrul activitatilor organizate de autoritatile poloneze in localitatea Grunwald si Palatul din Malbork,  cei cinci sefi de state vor depune o coroana de flori la monumentul Bataliei de la Grunwald, vor vizita muzeul respectiv si vor asista la alte manifestari organizate cu ocazia acestui eveniment.
Batalia de la Grunwald a avut loc pe 15 iulie 1410 si s-a dat intre armatele polone, lituaniene si aliatii lor cu trupele Ordinului Teuton. In urma acestei batalii, in care de partea aliatilor au participat si 400 de ostasi moldoveni, trimisi de domnitorul Alexandru cel Bun, Statul Monastic al cavalerilor teutoni a fost invins in mod decisiv si nu si-a mai revenit niciodata.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *