Basescu avertizeaza: R. Moldova nu va deveni stat membru UE pana nu-si rezolva problemele cu justitia

, , , ,
 

basescu leancaPresedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat joi, intr-un interviu pentru Jurnal TV, ca principala problema de peste Prut este eficacitatea justitiei si ca R. Moldova nu va deveni niciodata membru UE pana nu le va rezolva. ”Va spun un lucru, nu veti fi membri UE pana nu puneti lucrurile la punct in justitie, si oamenii politici nu vor putea refuza cetatenilor Republicii Moldova dreptul de a fi membri UE candva, doar pentru ca ei au niste interese. Va fi presiunea publica, ca si in Romania. Atunci societatea va fi multumita, cand justitia va functiona”, a declarat Basescu. El a afirmat ca semnarea celor doua acorduri, de asociere si de liber schimb dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, reprezinta un pas extrem de important pentru desprinderea acestei tari din „zona gri in care se afla”.

Presedintele Romaniei a mai aratat ca Republica Moldova opteaza clar pentru drumul european, venind cu valorile ei, care au devenit europene sau adoptand valori europene recunoscute ca atare si cu aspiratiile pe care cetatenii UE le au. La randul sau, premierul de la Chisinau, Iurie Leanca, s-a aratat mult mai optimist, spunand ca Moldova este gata sa devina din fruntas al Parteneriatului Estic, candidat la aderare, in incheierea ultimei reuniuni a Consiliului de Cooperare RM-UE, ce s-a desfasurat, astazi, la Bruxelles. Republica Moldova va semna vineri Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, in cadrul unei ceremonii la care vor participa sefii de stat si de guvern din partea celor 28 de tari membre ale Uniunii Europene.

1 răspunde
  1. Trinca
    Trinca says:

    Este evident ca acest domeniu necesita o atentie mai sporita al colaitiei de guvernare odata ce gasca lui Filat nu prea vrea sa puna legea in capul mesei

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *