Barroso, optimist în privinta Chisinaului. Negocierea Acordului de Asociere cu UE, finalizat in 2013

, , ,
 

Prim-ministrul Vlad Filat salută declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind finalizarea negocierilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a Republicii Moldova, în anul 2013.
Premierul Vlad Filat a apreciat declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, făcută în cadrul conferinţei anuale a şefilor delegaţiilor UE de la Bruxelles, potrivit căreia Republica Moldova va putea finaliza negocierile privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană până la cel de-al III-lea Summit al Parteneriatului Estic, ce va avea loc în anul 2013. Filat a menţionat că afirmaţia lui Barroso confirmă justeţea acţiunilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova.
“Declaraţia este una foarte tranşantă, exactă şi cred că nu permite nimănui dreptul la interpretări. Este un lucru foarte important atunci când Preşedintele Comisiei Europene vorbeşte despre faptul că negocierile cu Republica Moldova urmează să fie finalizate până la Summitul Parteneriatului Estic. Calific această declaraţie inclusiv ca o apreciere a muncii depuse aici, la Chişinău. Trebuie să ne bucure declaraţiile făcute, dar trebuie să înţelegem că urmează să muncim în acelaşi ritm ca în ultimii trei ani sau chiar mai bine”, a subliniat Vlad Filat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *