Barack Obama l-a avertizat pe Viktor Ianukovici

, , ,
 

Liderul ucrainean, Viktor Ianukovici, avertizat de catre Barack Obama

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici, au avut, pe 27 martie 2012, o scurtă întrevedere la Seul, în timpul summitului pentru securitate nucleară. În cadrul întâlnirii, liderul american şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la persecutarea opoziţiei politice din Ucraina, se arata intr-un comunicat remis de serviciul de presa al Casei Albe.
Obama a mai subliniat că este foarte important ca Ucraina să demonstreze o democraţie viabilă, organizând alegerile parlamentare din octombrie 2012 într-un mod liber si corect.
Potrivit presei de la Kiev, Presedintia ucraineană nu a făcut publice detaliile discutiei dintre Viktor Ianukovici şi Barack Obama, limitându-se doar la anuntul potrivit căruia liderul american l-a lăudat pe Ianukovici pentru scoaterea uraniului puternic îmbogăţit de pe teritoriul Ucrainei. Totodata, presedintia de la Kiev nu a vorbit nici despre faptul că întâlnirea lui Obama cu Ianukovici a durat doar aproximativ patru minute.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *