Axa Kazahstan-Uzbekistan, contracte de 8 miliarde de dolari

de | dec. 24, 2022 | FEDERATIA RUSA | 0 comentarii

Contracte comerciale și acorduri de investiții în valoare de 8 miliarde de dolari s-au semnat în marja vizitei președintelui kazah Kasım-Jomart Tokayev în Uzbekistan, la invitația omologului Shavkat Mirziyoyev. Acorduri strategice Kasım-Jomart Tokayev și Shavkat Mirziyoyev au semnat „Acordul privind relațiile bilaterale” și „Acordul privind trasarea frontierei de stat dintre Uzbekistan și Kazahstan”, un pas […]

Contracte comerciale și acorduri de investiții în valoare de 8 miliarde de dolari s-au semnat în marja vizitei președintelui kazah Kasım-Jomart Tokayev în Uzbekistan, la invitația omologului Shavkat Mirziyoyev.

Acorduri strategice

Kasım-Jomart Tokayev și Shavkat Mirziyoyev au semnat „Acordul privind relațiile bilaterale” și „Acordul privind trasarea frontierei de stat dintre Uzbekistan și Kazahstan”, un pas important în evitarea problemelor teritoriale.

Au mai fost semnate 15 documente pentru extinderea cooperării la nivelul guvernelor, ministerelor, ministerelor și marilor companii ale celor două țări. Părțile au convenit asupra înființării Centrului Internațional de Cooperare Industrială „Asia Centrală”, cooperare în domeniul protecției mediului, cooperare în domeniul învățământului superior și superior.

Documentele semnate acoperă și reforme strategice, dezvoltarea comerțului electronic, silvicultură și serviciile publice. Părțile au semnat foi de parcurs pentru extinderea cooperării între provinciile Tașkent și Turkestan, Navai și Kizilorda, Jizzak și Turkistan, precum și acorduri privind implementarea proiectelor în domeniile energiei, industriei chimice, transporturilor și transportului de mărfuri.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *