Axa Iran – al Qaida, denuntata de SUA

, ,
 

Republica Islamica Iran, acuzata de Statele Unite

Republica Islamica Iran, acuzata de Statele Unite

Statele Unite acuza, in premiera, Republica Islamica Iran, ca ar incerca sa formeze o alianta cu reteaua terorista al-Qaida pentru a permite acestei organizatii sa foloseasca teritoriul iranian pentru transferul fondurilor, armelor si combatantilor spre Pakistan si Afganistan, relateaza mass-media internationala. Departamentul american al Trezoreriei a prezentat rezultatele unei operatiuni care ar fi vizat o retea ce se ocupa cu transferul de fonduri provenind din Kuwait si Qatar, fiind depistati cel putin sase membri al-Qaida care ar fi organizat aceasta retea.
În acest context, Statele Unite au acuzat pentru prima data Iranul ca ajuta reteaua al-Qaida sa transfere fonduri, arme si combatanti pe teritoriul iranian. Actiunile Iranului ar avea loc in contextul in care Statele Unite au inceput retragerea trupelor din Irak si Afganistan, o acuzatie pe care regimul de la Teheran o respinge. “Iranienii permit folosirea teritoriului lor de aceasta retea”, acuza un oficial american de rang inalt.
La randul lor, oficiali de la misiunea iraniana la ONU din New York, citati de mass-media, au declarat ca acuzatiile Statelor Unite sunt “total lipsite de fundament”. “Republica Islamica Iran a fost ea insasi vizata de acte de terorism in urma carora sute de persoane si-au pierdut vietile”, a declarat Alireza Miryousefi, purtatoarea de cuvant a Misiunii iraniene la ONU.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *