Atentatul de la New Delhi. Iranul, acuzat de India

, ,
 

Poliţia indiană a acuzat membri ai Gardienilor Revoluţiei iraniene că ar fi organizat în februarie atentatul cu maşină capcană în apropierea ambasadei Israelului la New Delhi, în care a fost rănit grav un diplomat israelian.
Potrivit presei indiene, care prezintă concluzii ale anchetei poliţiei, cinci persoane care aparţin Corpului Gardienilor Revoluţiei sunt suspectate că ar fi organizat acest atac împreună cu un jurnalist indian. Interpolul a emis în luna martie “o alertă de tip cod roşu” vizând patru iranieni suspectaţi de implicare în atentatul de la 13 februarie, însă aceasta este prima dată când aceştia sunt prezentaţi drept membri ai Gardienilor Revoluţiei, o forţă paramilitară iraniană.
“Detaliile privind suspecţii au fost comunicate Iranului”, scrie ziarul, prezentându-l pe Houshang Afshar Irani drept presupusul creier al atentatului de la New Delhi, despre care se crede de asemenea că s-ar fi aflat la originea comploturilor care aveau drept scop uciderea în aceeaşi perioadă a unor israelieni în Thailanda şi Georgia.
Suspecţii sunt bănuiţi că ar fi intrat în India cu vize de turişti şi că ar fi părăsit ţara a doua zi după explozie. În martie, un jurnalist indian independent, Syed Mohammed Kazmi, care a lucrat part-time la agenţia de ştiri iraniană IRNA, a fost arestat în legătură cu atacul, comis într-o zonă foarte securizată în apropierea ambasadei Israelului. Israelul a acuzat de asemenea Iranul că s-ar afla în spatele acestui atentat

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *