Atentate in Ucraina: Ancheta continua

, ,
 

Ucraina, un stat esuat?

Autorităţile ucrainene continuă să investigheze atacurile teroriste produse săptămâna trecută în oraşul Dnepropetrovsk şi soldat cu rănirea a 30 de persoane. Potrivit datelor neoficiale, forţele de securitate ucrainene examinează versiunea „criminala” a acestui caz şi presupun că dispozitivele explozive au fost utilizate pentru redistribuirea sferelor de influenţă, relatează publicaţia Focus. „În Dnepropetrovsk se duce un război între grupurile de afaceri locale, care sunt încă asociate cu criminalitatea”, a explicat o sursă din cadrul Departamentului regional al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care a amintit că, în urmă cu două săptămâni, un om de afaceri influent, Ghenadi Axelrod, a fost asasinat într-o explozie. „Există toate motivele să credem că aceste atacuri nu au nimic de-a face cu politica”, a subliniat sursa.
Oficial, poliţia şi serviciile speciale din Ucraina comentează cu mare reţinere mersul anchetei, informează săptămânalul „Zerkalo Nedeli”, menţionand, totuşi, că directorul adjunct al SBU, Volodimir Rokiţki, şi-a exprimat încrederea că politicul nu este implicat în acest caz. „Mă îndoiesc că vreun partid politic poate lua parte la astfel de acţiuni, pentru că există un Dumnezeu care nu iartă asemenea lucruri”, a declarat Rokiţki.
Patru explozii consecutive s-au produs, la 27 aprilie, în locuri publice din oraşul Dnepropetrovsk, rănind 30 de persoane.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *