Asociaţia Investitorilor din România, înființată la Chișinău

, , , , , ,
 
Premierul României, Viorica Dăncilă, și omologul ei de la Chișinău, Pavel Filip, au participat la lansarea noii asociații

Premierul României, Viorica Dăncilă, și omologul ei de la Chișinău, Pavel Filip, au participat la lansarea noii asociații

Pe 27 februarie, s-a lansat la Chișinău Asociaţia Investitorilor din România (AIR), structură care își propune să consolideze mediul de afaceri, economia locală și să atragă investițiile românești în Republica Moldova, relatează serviciul de presă al acestei organizații, citat de agenția de presă KARADENIZ PRESS.
Companiile fondatoare au in Romania o cifra de afaceri agregata de peste 2,7 miliarde Euro si angajeaza direct un numar de peste 21.000 de salariati. Investițiile totale ale membrilor AIR în R. Moldova sunt în acest moment în valoare de aproximativ 76 milioane de euro, mai arată sursa citată.

Lansare oficială

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți premierul României Viorica Dăncilă, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, precum și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.
„Vă încurajez să realizați cât mai multe contacte între reprezentanții mediilor de afaceri, menite să identifice noi oportunități de diversificare a prezenței investițiilor românești”, a declarat premierul Viorica Dăncilă pentru presa de la Chișinău.
La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip s-a referit la eforturile Executivului de la Chișinău, orientate spre dezvoltarea unui mediu de afaceri atractiv, evidențiind reducerea numărului instituțiilor de control, simplificarea procedurilor de raportare, precum și lansarea reformei legislației muncii. „Anul curent ne propunem să dezvoltăm conceptele respective, pentru că suntem conștienți că dezvoltarea domeniilor sociale ține de capacitatea financiară a statului”, a menționat Premierul moldovean pentru jurnaliștii prezenți la inaugurare.

Potențial imens

„Relațiile economice dintre România și Moldova au un potențial imens de dezvoltare. Sperăm ca această Asociație să primească noi membri, să devină o structură solidă și să se constituie într-un punct de reper și o voce pentru companiile românești din Moldova”, a declarat Dan Nuțiu, Președinte executiv AIR.
Asociația reunește 16 companii cu capital românesc din construcții, comerț, sectorul financiar-bancar, fiind constituită pe 24 ianuarie 2018.

Reamintim că România este principalul susținător politic al Republicii Moldoca la nivelul structurilor Uniunii Europene, acordând și un important sprijin financiar,

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.