Armata ucraineana, taiata in jumatate de criza

, , ,
 

Armata ucraineana, puternic afectata de criza

Până în anul 2017, efectivele Forţelor Armate ale Ucrainei vor fi reduse la jumătate, a anunţat şeful adjunct al Direcţiei generale de personal a Statului Major General, Igor Nikolaenko. “În prezent, Armata Ucrainei are 193 000 de oameni. Până în 2017, intenţionăm să reducem acest număr până la 100 000″, a explicat Nikolaenko, citat de publicația”Kommersant-Ucraina”. Experti, citati de mass-media de la Kiev, au declarat ca reducerea efectivelor militare ucrainene are si motive economice, bugetul apararii fiind puternic redus, pe masura ce Ucraina a fost afectat de actuala criza economica mondiala.
Reducerea efectivelor armatei ucrainene până în 2017 face parte din proiectul de reformare a Forţelor Armate şi se va realiza prin eliminarea treptată a unor structuri. Reprezentanţii Ministerului Apărării de la Kiev intenţionează să crească ponderea unităţilor de luptă şi să direcţioneze mai multe resurse pentru dezvoltare. “Prin reducerea procentului de structuri, 70% dintre resurse vor fi direcţionate spre dezvoltarea armatei”, a declarat anterior şeful Statului Major, Volodimir Zaman.
Mai mult, Ministerul Apărării intenţionează ca, începând cu anul 2014, să treacă la angajarea în armată pe bază de contract. Cu toate acestea, unii dintre membrii opoziţiei ucrainene nu sunt de acord cu această reformă. De exemplu, şeful Comisiei parlamentare pentru Securitate şi Apărare Naţională, Anatoli Griţenko (fost ministru al Apărării în Guvernul Timoșenko), susţine că reducerea efectivelor armatei, în contextul în care Ucraina nu face parte din niciun bloc militar internaţional, reprezintă o “infracţiune”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *