Armata rusă și-a reîntregit prezența militară în zona arctică

, , ,
 

Rusia și-a reîntregit prezența militară în zonele strategice din Oceanul Arctic prin crearea unei forțe speciale în zona artică, a declarat marți șeful statului major rus, generalul Baleri Gherasimov, citat de Tass.Crearea grupului Arctic a permis restaurarea prezenței Rusiei în zone de importanță strategică din Oceanul Arctic și a garantat siguranța activităților economice în regiune”, a declarat oficialul rus într-un întâlnire organizată la Ministerul rus al Apărării.

El a reamintim că, în 2014, Russia a creat comandamentul unit strategic al Flotei Nordului, o armată formată din forțe aeriene și defensivă anti-aeriană în cadrul structurii acestei flote și o brigadă mecanizată de infanterie în zona arctică care să facă misiuni de luptă în condiții climaterice dificile.

Forțele defensive de apărare a coastei trei batalioane de sisteme de rachete de tip Bal și Bastion. Gherasimov a mai precizat că aerodromuri militare sunt construite sau recondiționate pe insula Franz Iosef, insulele Novosibirsk, capul Schimdt și lângă orașul Anadyr.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *