Armament german pentru Kremlin

, , , ,
 

UCAV-urile de fabricatie rusa nemultumesc Kremlinul

UCAV-urile de fabricatie rusa nemultumesc Kremlinul

Tehnica militara usoara, destinata modernizarii armatei ruse, precum si mai multe modele de blindate de fabricatie germana vor fi achizitionate de autoritatile ruse din Germania, a declarat ministrul rus al apărării, Anatolii Serdiukov, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform inaltului oficial rus, această hotărâre a fost dictată de necesitatea asigurării protecţiei pentru soldaţi, pe câmpul de luptă. „Industria de armament rusă trebuie să producă armament modern, iar să achiziţionăm tehnică rusă în starea ei actuală noi nu intenţionăm” a declarat Serdiukov. Astfel ministerul rus al apărării a obligat „KamAZ” – ul şi alte companii producătoare să achiziţioneze din Germania, armura folosită la producţia maşinilor militare de cercetare, TAB – urilor, şi maşinilor de luptă ale infanteriei.

UCAV-uri ucigase

Acesta nu este primul caz când Ministerul Apărării din Rusia recurge la achiziţii din occident pentru modernizarea armamentului. Astfel, recent a fost aprobată cumpărarea de la francezi a navelor de desant de tip „Mistral”, precum si a nasturilor italieni pentru noile uniforme ale armatei ruse. Totodata, au fost achiziţionate, din Israel, 15 aparate de zbor fără pilot (UCAV) pentru testare, urmand ca pe parcursul acestui an sa fie semnat un acord de colaborare între ministerul rus al Apararii şi compania israeliană IAI. Conform unor surse militare rusesti, anul trecut s-a efectuat testarea mai multor tipuri de UCAV de producţie rusească, dar nici un model nu a trecut testările. Pentru aceste probe au fost cheltuite peste 5 miliarde de ruble. Comandantul Forţelor Militare Aeriene ruse, Alexandr Zelin, a declarat ca folosirea UCAV – urilor de productie ruseasca in armata federala „ar fi o crimă”.

Imagine stirbita

Conform analistilor militari rusi, citati de agentia de presa KARADENIZ PRESS, aceste decizii si declaratii ale oficialilor rusi au stirbit serios imaginea produselor, cu calitati tehnico – tactice „presupus excepţionale”, ale tuturor tipurilor de armament cu marca „fabricat în Rusia”. Mai mulţi experţi ruşi sunt de părere că ar trebui mai puţin crezute miturile sovietice şi publicitatea facuta de întreprinderile ruseşti producătoare de armament. Conform directorului adjunct al Institutului de analize politice şi militare, Alexandr Hramcihin, dacă ai crede publicitatea făcută de întreprinderile ruseşti producătoare de armament, armamentul rusesc este cel mai bun din lume, dar „dacă este adevărat, atunci unde este acest armament? Produceţi-l ca să-l vedem şi noi”.
Sursele citate au mai declarat ca uzinele metalurgice ruseşti vor avea de suferit, în urma decizie de a folosi armura germană la blindatele de fabricatie rusa. Reprezentantii acestora se tem că, dacă „azi s-a decis utilizarea armurii germane în construcţia tehnicii militare uşoare, mâine s-ar putea să urmeze tancurile şi altă tehnică grea”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *