Aplicatii de amploare in Siria. Rusia neaga

, , , ,
 

Ministerul rus al Apărării a respins marţi informaţia potrivit căreia trupele ruse vor participa la ample exerciţii militare pe teritoriul Siriei, subliniind că astfel de informaţii au ca scop escaladarea situaţiei din Siria.
“Apariţia unei asemenea dezinformări în mass-media cu prestigiu, care citează surse din structurile speciale sau “date din satelit”, urmăreşte escaladarea atmosferei din Siria, dar nu reflectarea situaţiei reale”, afirmă biroul de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de agenţiile ruse de presă.
Militari din Rusia, China şi Iran vor veni în Siria, în următoarele săptămâni, pentru a participa la exerciţii militare de amploare, susţine agenţia iraniană de presă Fars. Potrivit surselor anonime, citate de agenţia de presă iraniană, aceste aplicaţii vor deveni cele mai mari din Orientul Mijlociu. Se aşteaptă să participe aproximativ 90.000 de militari din trupele terestre, maritime şi aeriene. De asemenea, la exerciţii vor participa aproximativ 400 de avioane şi 1.000 de tancuri, susţine Radio Vocea Rusiei.
Sursele Fars mai afirmă că Egiptul şi-a dat acordul ca 12 nave ce aparţin Chinei să traverseze Canalul Suez, ele urmând să ajungă în Siria peste două săptămâni. În acelaşi timp, sunt aşteptate submarine şi distrugătoare ruseşti, dar şi nave iraniene de luptă. În cadrul aplicaţiilor, Siria intenţionează să testeze rachete de coastă anti-navă şi câteva sisteme de apărare antiaeriană, transmite agenţia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *