Ankara. Parlamentul ar putea aproba joi operatiuni militare in Siria

, , ,
 

Guvernul de la Ankara va solicita joi parlamentului turc undă verde pentru a desfăşura operaţiuni militare de partea siriană a frontierei dintre cele două ţări.
Anunţul acestei decizii a intervenit după o reuniune guvernamentală condusă de premierul Recep Tayyip Erdogan. Constituţia turcă prevede că orice operaţiune militară în afara graniţelor trebuie aprobată în prealabil de parlamentul de la Ankara, scrie presa turcă.
Turcia a bombardat miercuri ţinte din Siria ca ripostă la tirurile cu obuze dinspre teritoriul sirian, soldate cu moartea a cinci persoane într-o localitate turcă de frontieră, incident de care ONU şi aliaţii Ankarei consideră că Damascul se face vinovat. Brusca escaladare a tensiunii dintre cei doi vecini a debutat miercuri după-amiază, când mai multe obuze au lovit localitatea Akçakale, situată chiar în faţa postului sirian de frontieră Tall al-Abyad, recent teatru de luptă între forţele fidele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii din cadrul Armatei Siriene Libere. Câteva ore mai târziu, la finalul unei reuniunii cu cei mai apropiaţi consilieri, şeful cabinetului de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că armata turcă a bombardat ca represalii mai multe ţinte, pe care nu le-a identificat, situate pe teritoriul sirian.
Potrivit unui comunicat al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), “mai mulţi soldaţi sirieni” au fost ucişi în noaptea de miercuri spre joi în bombardamentele lansate de armata turcă, acestea vizând o poziţie a armatei siriene din regiunea Rasm al-Ghazal, în apropiere de Tall al-Abyad.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *