Ankara deschide un nou front impotriva traficului de organe

, ,
 

Turcia, baza a traficului ilegal de organe

Turcia, baza a traficului ilegal de organe

Politia din Istanbul a dezmembrat o retea banuita ca are legaturi cu un trafic de organe umane si a arestat 20 de persoane, relateaza surse oficiale de la Ankara, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Suspectii au fost interogati de catre politie iar alte persoane care au legatura cu acest caz ar putea fi arestate. Unul dintre capii retelei, Medicul Yusuf Erçin Sönmez, supranumit “Dr Frankenstein”, a fost de mai multe ori arestat in Turcia si trimis de doua ori la inchisoare.
Misiunea europeana in Kosovo (Eulex) l-a acuzat in luna iunie 2011, impreuna cu un cetatena israelian, de implicare in traficul de organe umane in Kosovo, fiind cautati prin Interpol. Sönmez este acuzat de trafic, de crima organizata si de exercitarea ilegala a meseriei de medic. Yusuf Sönmez a fost arestat si apoi eliberat in Turcia la mijlocul lunii ianuarie dupa ce a fost interogat la Istanbul.
Reamintim ca Turcia si-a intarit legislatia privind lupta cu traficul de organe umane, iar autorii condamnati penstru asemenea fapte risca, potrivit unei modificari din Codul Penal, facuta in 2005, o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare si amenzi foarte mari.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *