Ankara: Amanare in dosarul pucistilor din 1980

, ,
 

Un tribunal din Ankara care-i judecă de miercuri pe autorii puciului din 1980 din Turcia a decis vineri amânarea procesului până pe 11 mai, în aşteptarea unui buletin medical privind starea de sănătate a celor doi acuzaţi, care nu compar în faţa instanţei.
Judecătorii au refuzat o cerere a avocaţilor părţii civile de plasare în arest şi de aducere cu forţa a celor doi acuzaţi, estimând că vârsta lor înaintată şi starea lor febrilă nu le permite să se prezinte în faţa instanţei. Judecătorii au decis în schimb să aştepte un certificat al Institutului de medicină legală privind starea de sănătate a celor doi acuzaţi, care ar putea depune mărturie prin videoconferinţă de la spitalul unde sunt internaţi, potrivit canalelor de televiziune turceşti.
Fostul general Kenan Evren, şef al juntei şi fost preşedinte al ţării, şi comandantul aviaţiei din acea vreme, Tahsin Sahinkaya, n-au compărut în faţa instanţei la deschiderea procesului lor miercuri, apoi joi, deoarece sunt foarte în vârstă şi bolnavi. Ei riscă închisoarea pe viaţă. Cazul lor este unic în Turcia, unde nici un responsabil al vreunei lovituri de stat n-a fost judecat

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *