Ankara acuza Damascul ca inarmeaza PKK

, , ,
 

Ministrul de externe turc, Ahmet Davutoglu, l-a acuzat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că ar înarma un grup militant kurd care luptă împotriva statului turc de zeci de ani, intensificând un conflict în care au fost ucise peste 40.000 de persoane.
Confruntările dintre armata turcă şi militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan s-au intensificat în ultimele săptămâni la est de graniţa cu Siria, în sud-estul Turciei. Ankara este îngrijorată că PKK profită de haosul din Siria pentru a-şi extinde influenţa. Joi, presupuşi militanţi PKK au prins în ambuscadă un autobuz militar turc în provincia vestică Izmir, ucigând un soldat şi rănind cel puţin 11 de persoane.
Ministrul de externe Ahmet Davutoglu a declarat, pentru presa turcă, că regimul Assad a furnizat arme PKK, care şi-a stabilit prezenţa în oraşele Kobani şi Afrin din nordul Siriei. “Assad le-a furnizat arme. Da – acest lucru nu este o fantezie. Este adevărat. Am luat măsurile necesare împotriva acestei ameninţări”, a afirmat ministrul citat de site-urile de ştiri turceşti.
Pentru moment nu au existat reacţii imediate din partea Damascului. Într-un interviu acordat unui ziar turc la începutul lunii iulie, preşedintele Assad a negat că Siria ar fi permis PKK să opereze pe teritoriul sirian în apropiere de frontiera cu Turcia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *