Anexa anti-comunista la Acordul de constituire a AIE

, ,
 

Liderii AIELiderii Alianţei pentru Integrare Europeană promit să semneze o anexă la Acordul de constituire a AIE prin care să refuze orice alianţă cu comuniştii.
Anunţul a fost făcut marţi de cei trei lideri, la finele şedinţei consiliului AIE, însă, aceştia au omis să precizeze şi când se va întâmpla acest lucru. Liderul liberal democraţilor, Vlad Filat, a spus că marţi s-a convenit asupra semnării unui document public, care va fi o anexă la Acordul de constituire a AIE. “Acesta nu este un document ce îl vizează numai pe Lupu, ci va fi semnat de toate partidele din AIE şi în acest document se vor găsi angajamente pentru componentele alianţei. Este evident că documentul trebuie să fie semnat până la 16 decembrie”, a precizat Filat.
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că s-a convenit că toţi deputaţii AIE vor participa la alegerea şefului statului. “Am convenit şi mecanismul de participare la vot. Am discutat şi despre anexă. PL este gata să semneze orice document ce vine să consolideze poziţia AIE. Odată ce se cer nişte garanţii, noi vom semna, numai să nu fie cerinţe care să ducă la boicotarea alegerii preşedintelui”, a opinat Ghimpu.
Liderul PD, Marian Lupu, singurul candidat al AIE pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova, a evitat să spună dacă a găsit voturi pentru a fi ales în funcţia de şef al statului. “Am discutat cu grupul Dodon şi discuţiile vor continua. Mâine voi avea o discuţie şi cu deputatul Mihai Godea şi există şanse pentru toate scenariile. S-a discutat şi despre anexă. Noi suntem disponibili să examinăm posibilitatea semnării, însă trebuie să fie un document echilibrat, care să vină cu un set de condiţii ce vizează relaţiile pe trilaterală”, a spus Lupu.
Liderul democraţilor a anunţat că deputaţii PD, pe 16 decembrie, vor face publice buletinele de vot. El a spus că nu ştie dacă colegii din AIE vor proceda la fel, însă, în caz contrar, ei ar putea fi bănuiţi că au deteriorat buletinele sau au votat împotriva candidatului Alianţei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *