Analistul Oazu Nantoi candideaza la functia de presedinte al R. Moldova

, ,
 

Oazu Nantoi - Timpul.mdAnalistul politic Oazu Nantoi a declarat miercuri că intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.
Nantoi a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune politicienilor iniţierea unui dialog în urma căruia să fie înaintat la funcţia de preşedinte al ţării. Nantoi susţine că intenţionează să participe la scrutinul din 15 ianuarie în calitate de candidat neafiliat politic. “O să-i telefonez pe liderii fracţiunilor şi o să le propun să discutăm despre susţinerea candidaturii mele la funcţia de preşedinte al ţării. Nu văd de ce nu m-ar susţine. Dacă o să accepte, înseamnă că îşi vor da seama că e timpul să fie mai responsabili”, a comunicat Nantoi.
Oazu Nantoi a fost membru al Partidului Democrat. În prezent este director de program în managementul conflictelor la Institutul de Politici Publice din Chişinău. Alegerile repetate pentru funcţia de şef al statului vor avea loc la 15 ianuarie. Termenul de înscriere al candidaţilor expiră la 12 ianuarie, ora 19.00. Deocamdată, comisia specială pentru desfăşurarea alegerilor preşedintelui ţării nu a înregistrat niciun candidat. Miercuri, fracţiunile parlamentare vor continua dialogul privind identificarea unei candidaturi de compromis la şefia statului.
Oazu Nantoi este născut la 3 februarie 1948. Este căsătorit şi are doi copii. În perioada 1995-1998 a fost director al întreprinderii Euro-Alco, pentru ca ulterior, să deţină funcţia de şef de direcţie în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea Politicii de Stat în localităţile din stânga Nistrului.
În martie 2007, la Partidul Democrat a aderat un grup de membri ai PSDM în frunte cu Oazu Nantoi, fondatorul Partidului Social Democrat din Moldova şi Preşedintele acestei formaţiuni în anii 1990–1995 şi 1998–2004. La 4 iulie 2011, Oazu Nantoi a anunţat plecarea din PDM. “Situaţia din Partidul Democrat din Moldova îmi creează un dezgust total, de aceea am decis să renunţ la calitatea mea de membru PDM şi, respectiv, de vicepreşedinte al acestui partid”, spunea acesta atunci.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] что не покидает «пока» ДПМ. В 2011 году Оазу Нантой объявил, что покидает партию и должность вице-председателя […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *