Analistii politici de peste Prut catre ideologul lui Putin: „Nu ne amenintati cu razboi la noi acasa”

, , , , , , ,
 

Aleksandr-Dughin-ameninta-R-Moldova-cu-razboiul-300x214Dupa un expozeu intreg despre beneficiile renuntarii aderarii Republicii Moldova la UE pentru o intrare in Uniunea EuroAsiatica, expertul in geopolitica rus Aleksandr Dughin a declarat luni la Publika TV ca Rusia va folosi forta in Transnistria, daca NATO va veni in Moldova. In replica, directorul de programe la Institutul de Politici Publice (IPP), Oazu Nantoi, a afirmat ca nu este corect ca un consilier de la Kremlin sa vina sa faca astfel de amenintari. „Vreau sa-i multumesc domnului Dughin ca ma ameninta cu un razboi dintre Federatia Rusa – Republica Moldova, pe teritoriul tarii mele, in timp ce a venit acasa la mine”, a spus Nantoi. In replica la o afirmatie a lui Dughin ca UE inseamna numai homosexuali si ca perspectivele UE nu sunt viabile, Nantoi a declarat ca, in ciuda imperfectiunilor Bruxelles-ului, Uniunea EuroAsiatica este doar un proiect pe hartie. „Inainte de a ne vorbi cu candoare despre proiectul euroasiatic, scoateti trupele militare din Transnistria. In acest fel, Federatia Rusa va demonstra ca nu ne ia drept vasal, ci drept partener de discutii, ca nu trebuie sa fim robi in Uniunea Euroasiatica, ci parteneri cu drepturi egale. Nu este corect sa rezumam Uniunea Europeana doar la homosexuali. Uniunea Euroasiatica inseamna mult zgomot din nimic. Daca Uniunea Europeana inseamna o serie de reguli bine definite, atunci Uniunea Euroasiatica este un bula de sapun. Eu am dreptul singur sa decid unde imi va fi mie mai bine, in Uniunea Europeana sau in cea Euroasiatica”, a explicat Nantoi. Analistul a spus ca Rusia sustine intr-un mod cinic regimul separatist de la Tiraspol, sfidand suveranitatea Republicii Moldova.

Transnistria pentru NATO

Dughin a dat de inteles ca Rusia nu va accepta niciodata NATO in coasta ei si ca dosarul transnistrean va fi rezolvat numai cand va vrea Moscova. „Pentru Rusia, obiectivul numarul unu este apararea granitelor si ca blocul NATO sa nu fie la hotar. Pentru asta vom face orice scheme. Nu putem sa taraim popoarele in uniunea euroasiatica. Rusia va face apel la folosirea fortei in Transnistria, doar daca NATO va veni in Moldova. Moldova nu va merge la asta pentru ca are o populatie rationala. Deocamdata, Moldova a fost permanent in limitete unui model rational. Nimeni nu va face asta rational. Cheile de la Transnistria sunt la Moscova. America a fugit cu rusine din Georgia si la fel va face asta cu Moldova, daca va reusi sa faca asta”, a mai adaugat Dughin.

7 raspunsuri
 1. Sektor
  Sektor says:

  rusii mint de put…america a lasa poate georgia balta dar noi mancam rusi pe paine…oare ei au uitat ? e bine sa-i invatam pe rusi unde le este locul…la 2 metri sub pamant

  Răspunde
 2. Ecaterina Ichim Caldarii
  Ecaterina Ichim Caldarii says:

  Scuzati, dar ce cauta coastele Rusiei la hotar cu Republica Moldova? Nu cumva s-a ratacit imperialismul rus pe aici, pe la noi? Sa stii, domnule Dughin, ca sunt respectati mult mai mult asa-zisii homosexuali din UE, decat curvarii de la Moscova, in special Putin, care a demonstrat public, in legatura cu divortul, ce fel de tip este. Sovinismul rus, expansionismul, trebuie stopat, pe toate caile. Rusia sa se astampere la ea acasa! Sa-si retraga coloana a cincea din toate tarile fostului imperiu, inclusiv din lagarul socialist!

  Răspunde
 3. terezia
  terezia says:

  Eu as opta pentru libertate fara nato si UE,uitati unde a ajuns China care nu este nici membru nato si nici UE,si uitati cum este jegmanit si distrus Romania la comanda celor ce ne conduc din umbra. Ceea ce urmeaza in conexiune cu NATO siUE nu este alceva decat jaf tradare HAOS distrugerea economiei somaj foamete si suferinta .In spatele cortinei se ascund multe si nefericite situatii care duc la decimarea populatiei prin ..alimente medicamente .. omul pierzandu-si statutul de om devenind subiect si cobai ambulant.Statul de drept dispare strainii vor ocupa functii cheie in stat ,taxele si impozitele vor scapa de sub control,preturi mari salarii mici,sclavie moderna.Resursele naturale vor ajunge in mainile strainilor etc .etc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *