Analist ucrainean: “Romania va dori sa-si recastige Basarabia”

de | apr. 3, 2011 | Federatia Rusa, R. Moldova, România, Știri, Ucraina, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Criza identitara de care sufera Kievul face ca analistii si, in general clasa politica din aceasta tara, sa sufere de frica ca intr-o zi si-ar putea pierde teritoriile obtinute dupa ce de-al Doilea Razboi Mondial, teritorii obtinute in marea lor majoritate in urma unor rapturi samavolnice infaptuite de Uniunea Sovietica, precursoarea Ucrainei de astazi. In […]

Bukovina_by_BukovinaCriza identitara de care sufera Kievul face ca analistii si, in general clasa politica din aceasta tara, sa sufere de frica ca intr-o zi si-ar putea pierde teritoriile obtinute dupa ce de-al Doilea Razboi Mondial, teritorii obtinute in marea lor majoritate in urma unor rapturi samavolnice infaptuite de Uniunea Sovietica, precursoarea Ucrainei de astazi. In acest sens, zilele trecute, mai multi oficiali si analisti au oferit presei tot felul de declaratii in aceasta directie. „Romania va dori sa-si recastige Basarabia, Polonia – Lvovul si Galitia, Turcia – Crimeea, iar Rusia este oricand pregatita sa anexeze zona de est”, a declarat liderul partidului Marea Ucraina, Igor Bercut. Mai devreme sau mai tarziu, Ucraina va ramane doar cu Kievul si cinci regiuni, iar restul teritoriului va fi impartit intre Romania, Polonia, Rusia si Turcia”, a declarat liderul partidului Marea Ucraina, Igor Bercut, intr-un interviu acordat portalului de stiri Bagnet, citat de publika.md, care a precizat ca Romania va dori sa-si recastige Basarabia, Polonia – Lvovul si Galitia, Turcia – Crimeea, iar Rusia este oricand pregatita sa anexeze zona de est.

Instabilitate interna

“In Istanbul, orice turist poate cumpara o harta unde Crimeea este vopsita in steagul turcesc, a amintit Igor Bercut. Iar in est, nu toti voteaza neaparat pentru Rusia, ci pentru faptul ca in acolo salariile si pensiile sunt de trei ori mai mari”. Situatia tensionata din interiorul tarii, care creeaza contextul ideal pentru provorarile venite din exterior, considera Bercut. Directorul Departamentului pentru rela]ia cu media de la Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, Oleg Volosin, a declarat ca Ucraina nu vrea sa-si alipeasca Transnistria de teama de a nu pierde Crimeea. “Noi suntem pentru inviolabilitatea frontierelor din Europa, stabilite dupa al doilea Razboi Mondial, deoarece schimbarile pot reprezenta o adevarata amenintare pentru noi. Astazi vom lua Transnistria, iar maine Rusia ne va cere Crimeea, apoi romanii vor pretinde Bucovina, iar Ungaria – Transcarpatia”, a mai spus Oleg Volosin.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *