Americanii retrag 7.000 de militari din Europa

, ,
 

US ArmyAproximativ 7.000 dintre cei 81.000 de militari americani staţionaţi în Europa, vor fi retraşi în contextul noii strategii americane de apărare, a declarat secretarul apărării Leon Panetta.
Două dintre cele patru brigăzi de luptă, din cadrul forţelor terestre staţionate în Europa, vor fi retrase a declarat Leon Panetta pentru agenţia de presă a Pentagonului, informaţie confirmată de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, transmite RRA Măsura se înscrie în cadrul noii strategii americane de apărare prezentată la începutul anului de preşedintele Barack Obama, care prevede acordarea unei priorităţi strategice regiunilor Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu dar şi o revizuire a prezenţei militare americane în Europa.
Noua strategie americană reflectă programul de austeritate care va afecta Pentagonul în cursul următorilor zece ani, însumând o economie în valoare de 487 de miliarde de dolari. “Secretarul şi alţi oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului au purtat consultări strânse cu aliaţii noştri europeni în privinţa noii noastre direcţii strategice. Angajamentele noastre faţă de securitatea Europei şi NATO rămân intacte”, a declarat George Little.
Potrivit datelor Pentagonului de la sfârşitul lui septembrie 2011aproximativ 81.000 de militari americani sunt staţionaţi în Europa. Aproximativ 41.000 de militari din cadrul US Army sunt staţionaţi în principal în Germania. În urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, numărul unităţilor americane, deşi în mod oficial staţionate în Europa, au fost mobilizate în Afganistan şi Irak, au precizat oficiali americani din cadrul Departamentului american al Apărării.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *